1037 Budapest, Gyógyszergyár utca 59.
Tel: +36-30-665-2535
Email: tamas.jokay@cis-cert.com
 
   
Előnyök


ISO Minősített Cégek
Címjegyzéke
 


Interjú : Egy pillantás a gyakorlatba
Siemens: "Mindig versenyelőnyben!"

A Siemens Business Services, a Siemens AG egy részterülete több mint 1.000 alkalmazottjával Ausztria legnagyobb IT-szolgáltatói közé tartozik. Puffer úr, Ön mint minőségügyi megbízott volt felelős az ISO/IEC 27001 bevezetéséért. Milyen előnyökkel jár az Önök számára a CIS-tanúsítvány? 

Günther Puffer: Azért törekedtünk a CIS-tanúsítvány megszerzésére, hogy szolgáltatásainkat még jobban értékesíthessük a piacon. A közbeszerzési pályázatoknál egyre többször megkövetelik a magas szintű információbiztonság felmutatását, ami a dokumentációk nagy ráfordítást igénylő nyilvánosságra hozatalát teszi szükségesé. Nekünk azonban nem: a CIS-tanúsítvánnyal minden esetben megfelelünk a követelményeknek.  

A magánvállalatoknál is ilyen magasak a biztonsággal szemben támasztott követelmények?  

Günther Puffer: Igen, egyre inkább! A Siemens Business Services IT-infrastruktúra outsourcingot is kínál ügyfeleinek - egyre több vállalat akar "biztosra" menni.  A CIS-tanúsítvány valódi versenyelőnynek bizonyul! 

Hogyan használják fel a tanúsítványt a gyakorlatban? 

Günther Puffer: Mind a CIS-, mind pedig az ÖQS-tanúsítványt mellékeljük üzleti ajánlatainkhoz. Így az ügyfél azonnal látja, hogy a biztonság és a minőség szolgáltatásaink alapját képezik.  

Miért döntöttek az ISO/IEC 27001 szabvány mellett? 

Günther Puffer: Mert ezt a szabványt nemzetközileg sikeresen alkalmazzák és a biztonság szempontjából a maximumot nyújtja - nekünk épp úgy, mint ügyfeleinknek.

A CIS-tanúsítvány ünnepélyes átadása
Balról jobbra: Viktor Seitschek (az ÖQS elnöke), Günther Puffer (Siemens), Josef Broukal (moderátor),
Gerhard Hackl (Siemens), Erich Scheiber (CIS Gmbh-ügyvezető igazgató)

Günther Puffer: "A magas szintű információ biztonság döntő érv lesz.